Så här gör du

Så här lägger du till en maskin till din Connect-maskinpark

1. Välj maskin

1. Gå till Min maskinpark/Mina maskiner*
  2. Välj ”Lägg till maskin”
  3. Ange maskinens VIN-nummer och välj ”Sök”.
  4. Maskinmodellen bör fyllas i automatiskt. Annars väljer du den manuellt och bekräftar för att gå vidare till steg 2.

*Det går även att lägga till maskiner via Abonnemang

2. Välj servicecenter

1. Välj land i listan
  2. Hitta din lokala återförsäljares servicecenter i listan och bekräfta
  3. Kontrollera adressen och kontaktuppgifterna till servicecentret för att bekräfta ditt val
  4. Välj ”Välj servicecenter” för att gå vidare till steg 3.

3. Sammanfattning

1. Använd sammanställningen för att bekräfta maskinens uppgifter, val av servicecenter och abonnemangsplan.
  2. Välj ”Abonnera”. Abonnemangsförfrågan skickas till återförsäljaren för godkännande.

Maskindata visas när
  1. återförsäljaren identifierat och godkänt abonnemangsförfrågan, och
  2. telemetrienheten är aktiverad och tar emot data.

Maskinen måste vara i drift under en längre tid efter att abonnemangsförfrågan har skickats för att enheten ska aktiveras och skicka data.

Så här delar du en maskin

Tillåt andra Connect-användare att visa din maskininformation genom att dela åtkomst.

1. Välj Min maskinpark
  2. Mina maskiner
  3. Välj maskiner att dela
  4. Välj ”Delning”
  5. Ange e-postadressen till användarkontot som du vill dela med och välj ”Lägg till”*

Delningssymbolen visar de maskiner i maskinparken som du har delat.

De delade maskinerna visas i listan ”Delat med mig” på mottagarens konto.

* Mottagarens e-postadress måste vara kopplad till ett aktivt Connect-användarkonto. Maskinen visas på fliken ”Delat med mig” på deras konto.

Så här byter du namn på en maskin

Byt visningsnamn på en maskin i maskinparken för att enkelt kunna identifiera den.

1. Gå till Min maskinpark/Mina maskiner
  2. Välj den maskin du vill byta namn på
  3. Välj fliken ”Information”
  4. Välj ”Redigera information”
  5. Ange ett nytt namn
  6. Spara ändringar

Så här byter du ägare

Radera maskinen från ditt konto för att göra den tillgänglig för registrering för andra användare*.

Det är två steg för att radera en maskin och byta ägare.

1. Avsluta abonnemang

1. Gå till abonnemangssida på menyn
  2. Öppna informationsrutan för abonnemangsstatus för den maskin som du vill säga upp
  3. Klicka på ”Avsluta abonnemang”
  4. Bekräfta VIN-numret på maskinen som du vill säga upp. Ange en orsak för uppsägningen och klicka på Avsluta abonnemang.
  5. Klicka Ja för att bekräfta uppsägningen

2. Ta bort en maskin från kontot

1. Gå till ”Min maskinpark” efter att du avslutat abonnemanget
  2. Välj maskinen som visar ”Inget aktivt abonnemang” för att visa maskininformationen.
  3. Välj ”Fler alternativ”’
  4. Klicka på  ”Ta bort maskinen från kontot”
  5. Bekräfta maskininformationen och klicka på ”Ta bort”
  6. Klicka på ”Ja” för att bekräfta borttagningen

Nu kan nya användare registrera maskinen genom att följa instruktionerna ”Så här lägger du till en maskin

* Nya användare ser inte tidigare uppgifter eftersom dessa raderas när maskinen tas bort.

Så här fungerar servicelarmen

Servicelarm meddelar att en maskin behöver undersökas och hjälper dig att identifiera problemet och allvarlighetsgraden.

visar att ett eller fler larm har utlösts under de senaste 72 timmarna*

Välj en maskin och välj fliken ”Larm” (1) för att visa listan med larmhistorik enligt bilden*

Larm klassificeras utifrån allvarlighetsgrad, och ordnas efter frekvens bredvid klassifikationskoden i listan (2)

Tidsstämplarna anger första och senaste förekomsten (3)

Välj  för mer information och fullständiga uppgifter om larmet

Klassificering av servicekoder

Mycket allvarligt

Minst allvarligt

* Larmen visas i historiken i 72 timmar från tidsstämpel senast visad, men kan raderas tidigare eller visas under en längre av servicecentret vid en undersökning.